Malonogometni klub ''Centar'' nadomak titule prvaka države

Nakon odigranih 17 kola Premijer futsal lige BiH igrači Malonogometnog kluba ''Centar'' su sa osvojena 43 boda, i bez ijedne izgubljene utakmice, uspjeli zadržati prvu poziciju u sezoni 2013./2014.
Malonogometni klub ''Centar'' nadomak titule prvaka države

Nogometaši ''Centra'' su sa četiri boda ispred drugoplasirane ekipe KMF ''Tango'' iz Istočnog Sarajeva, te sa utakmicom manje - što povećava mogućnost da se ova bodovna razlika i poveća. Do kraja ovosezonske lige ostalo je da MNK ''Centar''  igra još tri utakmice i to protiv ekipa: MNK ''Zrinjski'' iz Mostara, MNK ''Kaskada'' iz Gračanice i KMF ''Tango'' iz Istočnog Sarajeva koja se održava 26. aprila, kada je i zvanično završetak prve sezone državne lige u malom fudbalu. Ekipi ''Centra'' je potrebna samo još jedna pobjeda i to protiv ekipe ''Zrinjski'' da potvrde prvo mjesto i osvajanje titule prvaka države u futsalu, što ih vodi među 32 najbolje malonogometne ekipe u Evropi. Na početku sezone uprava kluba koju predvodi direktor kluba Dženan Muminović je povukla nekoliko dobrih poteza kada su doveli novog trenera Muhameda Poričanina, inače nekadašnjeg selektora malonogometne reprezentacije BiH, a danas prvog trenera reprezentativaca u malom nogometu, te dva nova igrača Alena Lalića i Nermina Jusića. O kakvoj se ekipi radi govori podatak da su četiri igrača ''Centra'' reprezentativci BiH u malom fudbalu.

 

Jedan od glavnih sponzora ove ekipe je Općina Centar.

 

Ekipu MNK ''Centar'' čine: Nijaz Mulahmetović - kapiten, Alen Lalić, Bahrudin Omerbegović, Nermin Kahvedžić, Dženan Čeligija, Amel Handžić, Emir Bunar, Emir Gekić, Senad Lalić, Nermin Jusić, Davor Marković, Zajko Zeba, Amer Šarić, Josip Lokmer, Sedin Mulaosmanović, Kerim Tufekčić i Kemal Salkica.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti