Nova ulična rasvjeta na 34 lokacije u Centru

Početkom aprila ove godine okončani su radovi na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji javne rasvjete na više lokacija u općini Centar koji su započeti u februaru 2014. godine.
Nova ulična rasvjeta na 34 lokacije u Centru

Za tu namjenu je Općina Centar izdvojila 180.000 KM i angažovala Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo za realizaciju i stručni nadzor projekta. Zavod je, nakon provedene zakonske procedure, odabrao za izvođača radova firmu ''Testingelektro'' d.o.o. Sarajevo.

 

Projektom su obuhvaćene 34 lokacije na području 14 mjesnih zajednica. U mjesnoj zajednici ''Bardakčije'' postavljena su nova rasvjetna tijela u ulicama Behar i Hadžilojina kod broja 9, a u MZ ''Betanija–Šip'' u ulicama Dejzina Bikića prema broju 18, Kromolj do broja 112, Abdurahmana Muharemije kod broja 41, Zije Dizdarevića 68-70 i Alipašina kod brojeva 245 i 303. U MZ ''Breka-Koševo II'' postavljena su rasvjetna tijela u ulicama Fikreta Ploče 1-5 i Marcela Šnajdera kod brojeva 5 i 7, a na području MZ ''Ciglane-Gorica'' u Prusačkoj ulici kod brojeva 19 i 21 i duž stepeništa koje povezuje ulice Hakije Kulenovića i Dajanli Ibrahim-bega. U mjesnoj zajednici ''Džidžikovac–Koševo I'' javna rasvjeta je postavljena u ulicama Josipa Vancaša kod broja 23, na pješačkom prolazu koje povezuje Kemal-begovu ulicu 3-5 sa Sutjeskom te u Alipašinoj ulici kod broja 15. U MZ ''Koševsko brdo'' nova rasvjetna tijela su postavljena u Ulici braće Begić 14-16 i 20-22, kao i Ulici Koševsko brdo kod broja 5. Tokom realizacije ovog projekta ugrađena su dva nova stuba za javnu rasvjetu ispred Doma zdravlja Vrazova – Vrazova 11 (MZ ''Marijin dvor-Crni vrh''), dok je u MZ ''Park-Višnjik'' postavljena nova rasvjeta ispred zgrade u Ulici Višnjik 45. Na području mjesne zajednice ''Mejtaš-Bjelave'' postavljena je dodatna javna rasvjeta u ulicama Envera Čolakovića 2, Pehlivanuša 37 i Provare 31, a u MZ ''Pionirska dolina-Nahorevo'' u Nahorevskoj ulici od 196 do 200 i kod broja 258, a izvršeno je i spajanje javne rasvjete između Donjeg i Gornjeg Nahoreva. U MZ ''Skenderija-Podtekija'' postavljena je nova javna rasvjeta u Ulici Podgaj 14, a na području mjesne zajednice ''Soukbunar'' u ulicama Cicin han 55 i 106, Urijan Dedina preko puta broja 8, Porodice Foht kod lokalne džamije, zatim oko Osnovne škole ''Hasan Kaimija'' (Cicin han 93), a na dječijem igralištu u Trebevićkoj urađena je sanacija postojeće javne rasvjete. Na području MZ ''Trg oslobođenja-Centar'' postavljena je nova javna rasvjeta u Ulici branilaca Sarajeva 16, dok je u MZ ''Hrastovi-Mrkovići'' u Ulici Panjina kula kod broja 90 - na spoju sa Ulicom Grdonj postavljeno novo rasvjetno tijelo kao dopuna postojeće javne rasvjete.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti