Primjena Zakona o slobodi pristupa informacijama u Općini Centar u 2013.

Služba za opću upravu Općine Centar je, postupajući u skladu sa federalnim Zakonom o slobodi pristupa informacijama, tokom prošle godine primila 357 zahtjeva građana za pristup informacijama.

Od navedenog broja pozitivno su riješena 343 zahtjeva, najčešće u roku od 24 sata. Najveći broj zahtjeva odnosio se na arhivirane predmete upravnog postupka, potom na podatke iz nadležnosti službi za upravu za stambene poslove, kao i za prostorno uređenje te na podatke Matičnog ureda Službe za opću upravu.

 

Služba za opću upravu Općine Centar je u postupku rješavanja zahtjeva građana za pristup informacijama donijela 115 rješenja. U postupku rješavanja zahtjeva za pristup informacijama sačinjena su 184 dopisa koji su dostavljeni kao odgovori na traženi zahtjev, ili su proslijeđeni u druge nadležne službe na rješavanje ili su od njih zatražene informacije kako bi se zahtjevi mogli riješiti. Također je sačinjeno i 105 službenih zabilješki. Rješavajući predmete o pristupu informacijama za građane je tokom prošle godine u Općini napravljeno 1.511 kopija stranica.

 

U skladu sa zakonskom obavezom Općina Centar redovno dostavlja Parlamentu Federacije BiH tromjesečne izvještaje o primjeni Zakona o slobodi pristupa informacijama.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti