Sportskim programom u FIS-u obuhvaćeno 340 djece iz vrtića

Od 2003. godine u organizaciji Javne ustanove ''Centar za sport i rekreaciju'' i pod pokroviteljstvom Općine Centar, u dvoranama FIS-a realizuje se sportsko-animacijski program za djecu predškolskog uzrasta. Općina Centar je i u 2014. godini u svom budžetu izdvojila 24.000 KM za taj projekt.
Sportskim programom u FIS-u obuhvaćeno 340 djece iz vrtića

Ove godine sportsko-animacijski program za predškolsku djecu, uzrasta od četiri do šest godina, počeo je 17. marta i trajat će do 31. maja. U program je uključeno oko 340 djece iz devet vrtića sa područja općine Centra: ''Višnjik'', ''Leptirić'', ''Lane'', ''Vrapčić'', ''Skenderija'', ''Makovi'', ''Iskrica'', ''Šareni voz'' i ''Slavuj''.  Vježbe sa mališanima su od ponedjeljka do četvrtka i traju po 40 minuta, tako da svaka grupa djece vježba dva puta sedmično. Za djecu koja se putem Javne ustanove ''Djeca Sarajeva'' prijave za učešće u ovom projektu, kao i za njihove vaspitačice obezbijeđen je prevoz do FIS-a i nazad do vrtića.

 

Sportsko-animacijski program u FIS-u za polaznike vrtića vode profesori  tjelesnog odgoja Adis Mušanović i Mirza Pašić. -Ovo je jedan od najboljih projekata koje finansira Općina Centar, jer u cijeloj BiH ne postoji nijedan sličan projekt namijenjen predškolskom uzrastu. Kod djece tog uzrasta razvijaju se motoričke sposobnosti i veoma je značajno da imaju neki vid tjelesnog odgoja, pošto većina vrtića u Kantonu Sarajevo nema potrebne uslove za takav vid tjelesnih aktivnosti kod djece- kazao je Adis Mušanović.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti