Danas počinju Dani komedije u Centru za kulturu

U utorak, 1. aprila 2014. godine u prostorijama Centra za kulturu ''Sarajevo'' (Jelića 1) počinje tradicionalna pozorišna manifestacija Dani komedije ''Smijeh je lijek'' koja se održava pod pokroviteljstvom Općine Centar i uz pomoć Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općine Stari Grad. Dani komedije će trajati do 7. aprila ove godine.

Tim povodom je u prostorijama Centra za kulturu održana press konferencija, na kojoj je o programu festivala prisutne upoznao Senad Bostandžić, direktor Centra.

 

-Večeras prvom predstavom započinje 20. po redu festival komedije u organizaciji  Centra za kulturu. Velika je zainteresovanost građana za najavljene predstave. Do kraja dana očekujemo da ćemo rasprodati sve karte za predstave koje će biti izvođene tokom prve četiri večeri festivala– kazao je Bostandžić.

 

Press konferenciji su također prisustvovali afirmirani bh glumci Zijah Sokolović i Josip Pejaković, koji igraju u dvije predstave na Danima komedije.

 

-Veliki interes za ovaj festival se ogleda u dobroj organizaciji koju su proveli uposleni Centra za kulturu. Građani će imati priliku pogledati pet veoma dobrih predstava, od kojih su četiri vrhunske predstave koje su na pozorišnom repertoaru posljednjih 40 i više godine, što dokazuje njihovu kvalitetu– kazao je Pejaković.

 

Festival komedije će otvoriti predstava Zijaha Sokolovića ''Međuigre 0-24'', koja je večeras na programu. Sutra će jedan od najpoznatijih balkanskih glumaca Milan Gutović izvesti predstavu ''Obično veče''. U četvrtak, 3. aprila u Centru za kulturu će Lela Margetić i Pero Kvrgić izvesti ''Stilske vježbe'' prema romanu Raymonda Qieneaua, koja je na repertoaru od 1968. godine i ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdugovječnija predstava na svijetu sa istim glumcima. U petak, 4. aprila na programu je predstava Josipa Pejakovića ''Ućerivanje'', koja se može smatrati drugim dijelom monodrame ''Oj živote'' sa kojom je Pejaković punio dvorane prije mnogo godina. Posljednjeg dana festivala komedije u subotu, 7. aprila Alternativna dramska grupa ''Rajvosa'' će izvesti predstavu ''Bosanski lonac'', prema autorskom djelu Hasana Džafića.

 

Sve predstave su u 20 sati i zainteresovani mogu kupiti karte po cijeni od 10 KM na blagajni Centra za kulturu.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti