Informatičari iz OŠ ''Musa Ćazim Ćatić'' pobjednici općinskog takmičenja

Na takmičenju iz informatike u kojem su učestvovali učenici 11 osnovnih škola sa područja općine Centar, održanom 29. marta 2014. godine u prostorijama Osnovne škole Katoličkog školskog centra u Sarajevu (Mehmed-paše Sokolovića 11) najbolje rezultate je ostvarila ekipa iz škole ''Musa Ćazim Ćatić'' koju su činili učenici Muamer Parić, Tarik Ruždić i Haris Hanjalić.

Drugo mjesto su osvojili učenici iz OŠ ''Vladislav Skarić'' sa ekipom u kojoj su bili Adnan Šabanović, Vedad Delić i Amar Hanjalić. Na treće mjesto su se plasirali učenici Zlatan Jakić, Daniel Čanak, Dario Telalbašić iz Osnovne škole ''Hasan Kikić''.

 

Na takmičenje iz informatike, koje finansijski podržava Općina Centar, škola su imale pravo prijaviti ekipu sastavljenu od po tri učenika različite starosne dobi.

 

Nakon takmičenja predstavnici Općine Centar su pobjednicima i nastavnicima uručili diplome i prigodne novčane nagrade. Za osvojeno prvo mjesto učenici su dobili po 100 KM, za drugo po 80 KM, dok su učenici koji su osvojili treće mjesto dobili po 70 KM. Općina Centar je također za nastavnike najuspješnijih učenika obezbijedila simbolične nagrade od po 50 KM.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti