Najbolje znanje iz geografije pokazali učenici OŠ ''Isak Samokovlija''

U prostorijama Osnovne škole ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' (Braće Begić 19) u petak, 28. marta 2014. godine održano je općinsko takmičenje iz geografije za učenike devetih razreda iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.
Najbolje znanje iz geografije pokazali učenici OŠ ''Isak Samokovlija''

Prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji je osvojio Ivor Javor-Korjenić iz Osnovne škole ''Isak Samokovlija'', dok je Dina Špirtović, također iz OŠ ''Isak Samokovlija'', sa bodom manje osvojila drugu poziciju. Treće mjesto i 79 osvojenih bodova je pripalo učeniku Srđanu Tešanoviću iz OŠ ''Mehmed–beg Kapetanović Ljubušak''.

Na ovom takmičenju najbolje znanje iz geografije pokazali su učenici Osnovne škole ''Isak Samokovlija'', koji su osvojili ukupno 225 bodova. Drugo mjesto su zauzeli učenici OŠ ''Alija Nametak'' sa 218 osvojenih bodova, dok je treće mjesto pripalo učenicima OŠ ''Silvije Strahimir Kranjčević'' sa osvojena 204 boda.

Nakon prigodnog kulturno-umjetničkog programa, koji je pripremila škola domaćin takmičenja, najboljim učenicima uručene su novčane nagrade, a najuspješnijim školama i učenicima dodijeljene su diplome. Za osvojeno prvo mjesto učenici su dobili po 100 KM, za drugo po 80 KM, dok su učenici koji su osvojili treće mjesto dobili po 70 KM. Općina Centar je također za nastavnike najuspješnijih učenika obezbijedila simbolične nagrade od po 50 KM.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti