Učenici Prve gimnazije u posjeti Općini Centar

U prostorijama Općine Centar 25. marta 2014. godine Mustafa Resić, savjetnik načelnika Dževada Bećirevića primio je u posjetu učenike trećeg razreda Prve gimnazije u Sarajevu.

Gimnazijalci Nedim Memišević, Nihad Jamaković i Ajdin- Mustafa Resić su u okviru školskog predmeta ''Demokratija i ljudska prava'' kod profesorice Ljiljane Kosarac dobili zadatak da, u sklopu projekta ''Građanin'' istraže temu o učešću mladih u vlasti. Resić je ovom prilikom upoznao gimnazijalce o radu Općine Centar i podršci koju Općina daje različitim projektima za mlade. Učenike je posebno interesiralo kako se ostvaruje saradnja nevladinih organizacija i institucija vlasti po pitanju mladih.

Podsjetimo, u posjeti središnjoj sarajevskoj općini 30. oktobra 2013. godine su bili učenici trećeg razreda Druge gimnazije Nejra Softić, Ema Habul i Alem Dacić gdje ih je načelnik Dževad Bećirević upoznao o funkcionisanju izvršnog dijela vlasti u Općini Centar, a 1. novembra  2013. godine su učenici Nina Muslić, Amila Hadžić, Ada Mezildžić i Faris Hačimić iz iste škole posjetili predsjedavajuću Općinskog vijeća Centar Varju Nikolić, koja im je govorila o tome kako Općinsko vijeće Centar djeluje na ustrojstvu i razvoju demokratskih procesa.  

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti