Za sportske susrete srednjoškolaca Općina Centar izdvojila 15.000 KM

Sportski susreti srednjoškolaca pod nazivom ''Dani sporta na području općine Centar'' održavaju se svake godine, a organizatori su JU ''Gimnazija Obala'' i JU ''Centar za sport i rekreaciju''.
Za sportske susrete srednjoškolaca Općina Centar izdvojila 15.000 KM

Sportska takmičenja iz više disciplina odvijaju se na sportskim terenima FIS-a i Gimnazije Obala. Ove godine će se srednjoškolci sa Centra tokom aprila i maja takmičiti u malom nogometu, košarci, odbojci i stonom tenisu. Pokrovitelj manifestacije je Općina Centar koja je iz svog budžeta za tu namjenu izdvojila 15.000 KM.

 

Tim povodom je načelnik Općine Centar Dževad Bećirević 25. marta 2014. godine, zajedno sa svojom pomoćnicom za obrazovanje, kulturu i sport Zakirom Šero, posjetio Gimnaziju Obala gdje je, u prisustvu direktorice škole Azre Tuzović, potpisao zaključak o dodjeli navedenih sredstava za organizaciju jedinog sportskog susreta srednjoškolaca u Kantonu Sarajevo.

–Nama je jako važno da podržavamo sportske aktivnosti i susrete mladih kako bismo pomogli da se naša omladina sportski i društveno razvija u pravom smjeru. Ova sredstva će biti prebačena na račun škole za dan dva kako bi profesorica tjelesnog odgoja Belinda Begović, koja jako dobro vodi ovaj projekt, okončala na vrijeme sve pripreme za takmičenja- rekao je načelnik Bećirević.

Profesorica Begović je ovom prilikom kazala: -Već osmu godinu zaredom srednjoškolci sa područja općine Centar imaju sreću da se takmiče u različitim sportskim disciplinama. Ove godine, zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar, oko 500 srednjoškolaca iz 12 škola sa Centra će se takmičiti u četiri sportske discipline. Takmičenje bi trebalo započeti krajem marta. Već smo obavili izvlačenje parova takmičenja i ovih dana trebamo sa predstavnicima Centra za sport i rekreaciju dogovoriti termine sportskih susreta u FIS-u.–

 

Uputivši riječi zahvalnosti načelniku Bećireviću i Općini Centar na pokroviteljstvu ove sportske manifestacije, direktorica Gimnazije Obala Azra Tuzović je kazala: –''Dani sporta na području općine Centar'' su jedna od ljepših i boljih manifestacija u našem gradu. Finale takmičenja srednjoškolaca je planirano za 9. maj – kada je Dan Gimnazije Obala, Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, kao i završnica Dana Općine Centar.–

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti