Centar za kulturu u humanitarnoj akciji za malu Tairu-Merjem

U prostorijama Centra za kulturu Sarajevo (Jelića 1) u ponedjeljak, 24. marta 2014. godine izvedena je predstava ''Pipov tajni prolaz'', a sav prihod od ulaznica namijenjen je za nabavku aparata za kućnu ventilaciju bez kojeg mala Taira-Merjem Šanjta ne može napustiti Pedijatrijsku kliniku KCUS-a u Sarajevu.
Centar za kulturu u humanitarnoj akciji za malu Tairu-Merjem

Naime, kreativni timovi Centra za mlade na Gorici i Centra za kulturu Sarajevo udružili su snage kako bi pomogli djevojčici kojoj je potreban aparat vrijedan 35.000 KM.

 

-Iako je bilo vrlo malo vremena za veću medijsku kampanju, na sinoćnjoj  izvedbi predstave bilo je prisutno oko 100 gledalaca. Zadovoljni smo posjetom i želim naglasiti da su građani, osim kupovine karata po simboličnoj cijeni od 5 KM, darivali novac za pomoć maloj Tairi-Mejrem. Već smo uspostavili kontakt sa Tairinom mamom i dogovorili da tokom dana uplatimo prikupljena sredstva na humanitarni račun. Nadam se da će prikupljeni iznos, zajedno sa ostalim doniranim sredstvima, biti dovoljan za nabavku neophodnog medicinskog aparata– kazao je Senad Bostandžić, direktor Centra za kulturu.

 

Ova akcija nije prva koju su podržali aktivisti Centra za mlade i Centra za kulturu. Prošle sedmice odigrana je predstava humanitarnog karaktera za oboljelog desetogodišnjeg dječaka Farisa Šestića iz Sarajeva, kojem je potrebna transplantacija bubrega. -Pred prepunom dvoranom Centra za kulturu, članovi Alternativne grupe ''Rajvosa'' su odigrali predstavu ''Bosanski lonac''. Ovakvim akcijama smo željeli pomoći u prikupljanju novca za veoma skupe operacije koje naši sugrađani najčešće nisu u mogućnosti platiti. Kada god to bude potrebno, uposlenici i aktivisti Centra za mlade i Centra za kulturu će organizovati ovakve  humanitarne akcije – dodao je Bostandžić.