Realizovani komunalni projekti u općini Centar

Zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima tokom proteklog perioda je okončano nekoliko komunalnih projekata uređenja saobraćajnica i trotoara na području općine Centar.
Realizovani komunalni projekti u općini Centar

Tako je urađena sanacija i asfaltiranje prolaza koje povezuje ulice Braće Begić i Nusreta Šišića Dede (Mjesna zajednica ''Koševsko brdo''). Na ovoj putnoj komunikaciji, širine 4,20 metara, koja je bila u prilično lošem stanju, saobraćaj se odvijao otežano zbog velikog broja oštećenja. Tokom sanacionih radova uklonjen je stari asfalt i podloga. Prije postavljanja 500 kvadratnih metara novog asfalta urađena je nivelacija 11 šahtova, dva slivnika te je postavljena jedna nova slivna rešetka za odvod oborinskih voda. Umjesto starih oštećenih ivičnjaka ugrađeno je 116 metara novih betonskih ivičnjaka. Također je sa jedne strane saobraćajnice izvršena sanacija trotoara širine gotovo dva metra.  

 

Okončano je i asfaltiranje dijela Ulice Antuna Hangija 18-28 (Mjesna zajednica ''Koševsko brdo''). Nakon što je uklonjena kompletna asfaltna konstrukcija sa tog dijela saobraćajnice i pješačkih staza kao i oštećeni ivičnjaci, ugrađeno je 220 metara novih betonskih ivičnjaka i postavljeno 500 m2 novog asfalta duž saobraćajnice i pješačkih staza. S ciljem stabilizacije dijela pješačkih staza i saobraćajnice izgrađen je novi armirano-betonski zid dužine 56 metara.

 

U Šekerovoj ulici kod broja 40 (Mjesna zajednica ''Bardakčije'') radnici su izvršili sanaciju i asfaltiranje dijela trotoara gdje su postavili i 54 metra novih betonskih ivičnjaka.

 

Za realizaciju ova tri projekta Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 52.000 KM. Za izvođenje radova u MZ ''Koševsko brdo'' bilo je angažovano građevinsko preduzeće ''Grakop'' iz Kiseljaka, a za projekt na Bardakčijama komunalno preduzeće ''Rad''. Elaborat sanacije ovih saobraćajnica i trotoara je uradila firma ''Saraj Inženjering'', dok je za nadzor bila zadužena firma ''Energotehnika'' iz Doboja.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti