Obilježavanje Svjetskog dana poezije

U prostorijama Centra za kulturu Sarajevo (Jelića 1) danas u 19 sati bit će održan prigodan muzičko-poetski program kojim će biti obilježen 21. mart - Svjetski dan poezije.
Obilježavanje Svjetskog dana poezije

U programu, kojeg su organizirali Centar za kulturu i Udruženje ''Metamorfoza'', bit će promovirana zajednička zbirka radova mladih autora iz BiH pod naslovom ''Kompasi u moru bespuća''. Promotori zbirke su njeni urednici Zerina Čopra i Tarik Jažić, a promotori gosti su Dijana Uherek-Stevanović iz Subotice i Vladanka Cvetković iz Beograda - recenzenti knjige ''Kompasi u moru bespuća''.

 

U muzičkom dijelu programa će učestvovati učenici Osnovne muzičke škole ''Amadeus'' iz Sarajeva i članice vokalnog sastava Centra za mlade Gorica. Na kraju programa će biti otvorena izložba likovnih radova polaznika Likovne radionice Centra za mlade Gorica i članova Udruženja ''Metamorfoza''.

 

Organizacija UN za obrazovanje, nauku i kulturu UNESO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) je 1999. godine proglasila 21. mart Svjetskim danom poezije s ciljem promoviranja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije širom svijeta.

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti