Što prije harmonizirati imovinske zakone

U prostorijama Općine Stari Grad održan je 14. marta 2014. godine zajednički sastanak predstavnika općina Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo, Ilidža, Hadžići i Ilijaš te Saveza općina i gradova Federacije BiH, Zemljišno-knjižnog ureda, notara i pravobranilaca, sa ciljem utvrđivanja zajedničkog stava povodom seta imovinskih zakona koji su trenutno u koliziji i koje je neophodno harmonizirati.
Što prije harmonizirati imovinske zakone

Na sastanku je zaključeno da je neophodno donošenje izmjena i dopuna Zakona o građevinskom zemljištu uporedo sa izmjenama i dopunama Zakona o stvarnim pravima, da bi bila moguća primjena zakona u praksi. Također je potrebno, uporedo s tim, izvršiti izmjenu odnosno harmonizaciju navedenih zakona sa svim ostalim propisima koji se odnose na imovinske zahtjeve. Zaključci i zahtjevi sa ovog sastanka će u najkraćem roku biti dostavljeni federalnom Ministarstvu pravde, Parlamentu Federacije BiH i parlamentarnim strankama.

U ime Općine Centar sastanku su prisustvovali predstavnici Službe za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina Damir Konjičanin, pomoćnik načelnika te Amir Mujan i Emira Macanović, kao i zamjenica Pravobranioca Općine Centar Admira Begović.

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti