KŠC i OŠ ''Isak Samokovlija'' pobjednici u odbojci

Općina Centar, u saradnji sa Javnom ustanovom ''Centar za sport i rekreaciju'' svake godine organizira takmičenje iz odbojke za učenike 11 osnovnih škola sa svog područja, koje se održava u FIS-u (Mis Irbina 10).

Ove godine takmičenje je trajalo od 20. februara, a finalne utakmice su odigrane 10. marta 2014. godine. Prvo mjesto od odbojkaških ekipa djevojčica osvojila je OŠ Katoličkog školskog centra, drugo mjesto pripalo je OŠ ''Alija Nametak'', dok su treće bile odbojkašice OŠ ''Silvije Strahimir Kranjčević''.
Među dječacima najbolji su bili učenici OŠ ''Isak Samokovlija'', drugo mjesto zauzeli su odbojkaši OŠ ''Alija Nametak'', dok je treće mjesto pripalo đacima OŠ ''Musa Ćazim Ćatić''.
Nakon proglašenja pobjednika, pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero uručila je medalje za odbojkašice i odbojkaše koji su osvojili prva tri mjesta, a za škole učesnice takmičenja diplome.
Inače, tokom ovog općinskog takmičenja osnovnih škola iz odbojke, dječaci i djevojčice su odigrali ukupno po 18 utakmica u tri takmičarske grupe. Svaka školska ekipa brojala je po 12 učenika odnosno učenica. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti