Za Kinoteku Bosne i Hercegovine 10.000 KM

Već nekoliko godina zaredom Općina Centar pomaže rad Javne ustanove Kinoteka Bosne i Hercegovine, koja egzistira na području središnje sarajevske općine.

Kinoteka BiH pripada jednoj od sedam institucija iz oblasti kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu a koja nema riješen status i finansiranje.
Stoga je i ove godine iz budžeta Općine Centar izdvojeno 10.000 KM sa ciljem pružanja pomoći u radu i provođenju planiranih aktivnosti ove ustanove kulture. Protokol o realizaciji tog budžetskog granta potpisali su načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktorica Kinoteke Bosne i Hercegovine Devleta Filipović.
Uz riječi zahvalnosti Općini i načelniku za podršku i uspješnu dugogodišnju saradnju, direktorica Filipović je dodala: ''Veoma nam je značajan svaki vid podrške, a ovaj novac ćemo iskoristiti za neophodne troškove za rad na održavanju filmskog fonda i ostalih filmskih materijala, kao i na ostale režijske troškove s obzirom na to da poslujemo u otežanim okolnostima.''
Inače, djelatnost Kinoteke BiH sastoji se od arhivskog, istraživačkog i prikazivačkog odjela. U njenom filmskom arhivu štite se i čuvaju filmski materijali i filmska građa koja je od historijskog, umjetničkog, kulturnog, obrazovno-odgojnog i naučnog značaja. Tu su igrani, dokumentarni, kratki igrani i animirani filmovi koji sačinjavaju bosanskohercegovačku nacionalnu zbirku, kao i značajan fond inozemnog filma. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti