Pisma podrške upućena Općini Centar i načelniku Dževadu Bećireviću

Na adresu Dževada Bećirevića, načelnika Općine Centar Sarajevo, tokom proteklog perioda stiglo je mnogo pisama podrške i ponuđene pomoći za što brži popravak zgrade Općine Centar uništene u požaru 7. februara tokom protesta građana.

–Niti jedna općina u BiH ne zaslužuje da se nagomilani problemi društvene zbilje BiH u ovoj rušilačkoj formi manifestuju na njih, jer ako postoje nivoi vlasti koji rade u interesu građana i gdje građani ostvaruju najveći broj svojih zahtjeva onda su to sigurno općine. U Bosni i Hercegovini u cjelini Općina Centar Sarajevo je sigurno perjanica i lokalna sredina koja svojim vizionarskim iskoracima predstavlja primjer za razvoj drugih lokalnih sredina, a istovremeno je uvijek na raspolaganju da svoja dostignuća ponudi drugim lokalnim sredinama – stoji u pismu koje je u ime Općine Maglaj potpisao njen načelnik Mehmed Mustabašić.

 

Proteklih dana pisma također su uputili i mnogi drugi prijatelji Općine Centar kao što su Fudbalski klub „Sarajevo“, Veterinarski fakultet u Sarajevu, „Bosman“ d.o.o. Sarajevo, Društvo za projektovanje, opremanje i inženjering „SEADESIGN“...

 

Na adresu načelnika Bećirevića stiglo je i pismo podrške od naše sugrađanke Fatime Ćurovac, koja kaže da veći dio svog života živi na području općine Centar te da joj je ta institucija uvijek izlazila u susret u rješavanju životnih problema njene porodice.

 

-Od naše šestočlane porodice, tri člana su na birou rada i jedina redovna primanja su moja minimalna penzija i 50 KM mjesečno koje Općina Centar izdvaja u okviru projekta „Hljeb i mlijeko za penzionere“. Ponosna sam što živim u glavnom gradu ove države, u općini Centar koja kao institucija ima odličan ekonomski i socijalni program koji je u funkciji građana– navedeno je u pismu Fatime Ćurovac.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti