Asfaltiran dio Ulice Svetozara Ćorovića na Nahorevu

Tokom proteklog perioda okončani su radovi na asfaltiranju dijela Ulice Svetozara Ćorovića na Nahorevu (Mjesna zajednica „Pionirska dolina-Nahorevo“).
Asfaltiran dio Ulice Svetozara Ćorovića na Nahorevu

Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od gotovo 12.500 KM. Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka, koja je na tenderu odabrana za izvođača radova, su na ovom dijelu saobraćajnice prvo uklonili stari sloj zemlje sa makadamskog puta. Nakon toga su nasuli nosivi tamponski sloj preko kojeg je postavljeno gotovo 300 metara kvadratnih novog asfalta. S ciljem sprječavanja oštećenja nove saobraćajnice, postavljene su s obje strane bankine od kamene sitneži i pijeska, širine pola metra. Glavni projekt je uradila firma „Saraj Inženjering“ iz Sarajeva, dok je za nadzor bila zadužena „Energotehnika“ iz Doboja.

 

Pomenuti radovi su realizovani na osnovu ugovora o izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji saobraćajnica na području općine Centar kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor građevinske firme „Grakop“ Šukrija Melezović. Također, osim navedenog projekta, ovim ugovorom je predviđeno da se sa poboljšanjem vremenskih prilika uradi sanacija potpornog zida i prilazne rampe u Ulici Muhameda Hadžijahića kod broja 38. Za taj projekt će Općina izdvojiti gotovo 50.000 KM.

 

Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama tokom proteklog perioda urađeno je na području mjesne zajednice „Bardakčije“ asfaltiranje dijela Ulice Imamovića između brojeva 25 i 27 (prilazna saobraćajnica u dužini od 22 metra).

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti