Lavica uskoro u ZOO vrtu

Kako je to već bilo najavljeno, sarajevskom Rekreativno-zabavnom centru ''Pionirska dolina'' početkom naredne sedmice će biti dopremljena šestogodišnja lavica, koju je donirao zoološki vrt iz Osijeka. Novac za troškove transporta lavice do jedinog bosanskohercegovačkog zoološkog vrta obezbijedila je Općina Centar.
Lavica uskoro u ZOO vrtu

Prema riječima upravnika ''Pionirske doline'' Esada Tajića, Rekreativno-zabavni centar ''Pionirska dolina'' se nalazi na području općine Centar i pored ZOO vrta, ima zabavni park za djecu i mlade. ''Pionirsku dolinu'' obiđe godišnje više od pola miliona posjetilaca. Naš ZOO vrt je prije ratnih dešavanja imao 150 životinjskih vrsta a sad tek oko 50, odnosno ukupno oko 450 životinja. –Danas puno toga zavisi od vlasti, a zahvaljujući načelniku središnje sarajevske općine Dževadu Bećireviću će kralj životinja lav Rily dobiti lavicu- rekao je Tajić i dodao: -S obzirom na to da nam je Općina Centar uvijek izlazila u susret i imala sluha i razumijevanja za naše potrebe, iskreno se zahvaljujemo i nudimo našu pomoć pri saniranju štete nastale tokom posljednjih nemilih događaja.-

 

Naime, nakon što je KJKP ''Park'' uputio molbu za finansiranje prevoza lavice, načelnik Dževad Bećirević je odmah odobrio da se za ovu namjenu iz sredstava rezerve prošlogodišnjeg budžeta izdvoji iznos od 13.000 KM. Donacija Općine Centar je utrošena za veterinarsko-medicinski pregled životinje, izdvajanje medicinske dokumentacije, osiguravanje specijalnog boksa za transport, troškove transportnog vozila, kao i za izlaznu, transportnu i ulaznu dozvolu.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti