Završena prva faza ''utopljavanja'' zgrade škole ''Alija Nametak''

U povodu završetka prve faze postavljanja nove termoizolacione fasade na objektu Osnovne škole ''Alija Nametak'' (Zaima Šarca 15), u prostorijama škole je 25. februara 2014. godine održan sastanak na kojem je izvršena primopredaja ugovorenih radova.
Završena prva faza ''utopljavanja'' zgrade škole ''Alija Nametak''

Projekt ''utopljavanja'' škole je realizovala Općina Centar u saradnji sa Federalnim ministarstvom prostornog uređenja. U okviru radova koji su započeti krajem augusta prošle godine, osim postavljanja nove fasade izvršena je i sanacija učionica na drugom spratu koje su prokišnjavale, zamijenjeni su oluci i postavljen gromobran te urađena sanacija kanalizacione mreže.

 

Uz riječi zahvalnosti, direktorica škole Mediha Beširević je istakla: ''Ovo nije prvi put da Općina finansira radove u našoj školi, imali smo ranije saniranje mokrih čvorova, zamjenu podnih površina u učionicama i druge radove. Općina Centar stalno pokazuje da ima sluha za naše potrebe i pomaže kako našoj tako i drugim školama koje se nalaze na njenom području.''

 

Na javni poziv za odabir korisnika sredstava za projekt utopljavanja zgrada radi uštede energije, kojeg je raspisalo Ministarstvo prostornog uređenja FBiH, prijavila se Općina Centar sa projektom postavljanja termoizolacione fasade na zgradu OŠ ''Alija Nametak''.  Kako bi aplicirala na javni poziv Općina je sa6.000 KM finansirala izradu elaborata pod nazivom ''Preliminarni energetski adut za OŠ Alija Nametak''.

Federalno ministarstvo prostornog uređenja podržalo je projekt iznosom od 50.000 KM, a Općina Centar je, osim 6.000 KM za izradu elaborata, izdvojila 30.000 KM za realizaciju projekta ''utopljavanja'' škole ''Alija Nametak''.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti