Naredna sjednica Općinskog vijeća Centar zakazana za 6. mart

U prostorijama gdje je privremeno smještena Služba za poslove Općinskog vijeća Centar (Jezero 8) održana je u ponedjeljak, 24. februara 2014. godine sjednica kolegija u čijem radu učestvuju predsjednici klubova parlamentarnih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću Centar.
Naredna sjednica Općinskog vijeća Centar zakazana za 6. mart

Kolegiju koji je vodila Varja Nikolić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar, također su prisustvovali dopredsjedavajući Vijeća Nedžad Ajnadžić, pomoćnici općinskog načelnika te Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika kao i Fahrudin Halač, načelnik Prve policijske uprave koja teritorijalno obuhvata područja općina Centar i Stari Grad. Prisutni vijećnici su ovom prilikom izrazili punu podršku radu načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića i njegovog tima na normalizaciji i uspostavljanju nesmetanog rada općinskih službi u vanrednim okolnostima i iskazali spremnost da Općinsko vijeće, u okviru svojih nadležnosti, u tome pruži pomoć.

 

Dogovoreno je da naredna 17. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar bude održana 6. marta 2014. godine u 10 sati u prostorijama Gradske uprave (Hamdije Kreševljakovića 3). Prilikom utvrđivanja dnevnog reda najviše se vodilo računa da uvrštene tačke imaju prioritet u vanrednim okolnostima u kojima se nalazi Općina Centar. Tako je odlučeno da se na dnevni red uvrsti Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Budžeta Općine Centar za 2014. godinu vezano za sredstva za sanaciju zgrade Općine Centar. Vijećnicima će na narednoj sjednici biti prezentirana  informacija o donošenju Odluke o proglašenju stanja nesreće izazvane požarom na dijelu područja općine Centar i Odluke o prioritetima i načinu plaćanja obaveza u periodu proglašenja stanja nesreće, koju je načelnik Dževad Bećirević, kao komandant Općinskog štaba civilne zaštite, proglasio 8. februara 2014. godine. Na sjednici će biti i informacija o preduzetim aktivnostima na uspostavljanju radnih djelatnosti općinskih službi za upravu i drugih službi u vanrednim uslovima. Planirano je da na 17. sjednici Vijeća načelnik Prve policijske uprave Fahrudin Halač prezentira vijećnicima informaciju Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u vezi sa demonstracijama na području Kantona Sarajevo i aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Kantonu Sarajevo.

 

Na dnevnom redu će biti i vijećnička pitanja i inicijative, kao i Informacija nosilaca projekta vodosnabdijevanja područja Nahoreva, Betanije, Šipa i Poljina.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti