Odigrane prve odbojkaške utakmice osnovaca sa Centra

U fiskulturnoj sali FIS-a u četvrtak 20. februara 2014. godine, u okviru općinskog takmičenja u odbojci za dječake, učenici četiri osnovne škole sa Centra su odigrali prve utakmice u grupi A.
Odigrane prve odbojkaške utakmice osnovaca sa Centra

Ovom prilikom su postignuti slijedeći rezultati u setovima: OŠ ''Hasan Kaimija'' – OŠ ''Vladislav Skarić'' 0:2 ,OŠ ''Musa Ćazim Ćatić'' – OŠ ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' 2:0; OŠ ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak – OŠ ''Vladislav Skarić''0:2; OŠ ''Hasan Kaimija'' – OŠ ''Musa Ćazim Ćatić'' 0:2; OŠ ''Musa Ćazim Ćatić'' – OŠ ''Vladislav Skarić'' 2:1; i OŠ ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' – OŠ ''Hasan Kaimija'' 2:0.

 

Nakon ovih utakmica prvi na tabeli u grupi A sa 6 bodova su učenici Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“, koji igraju u finalu turnira zakazanom za 10. mart 2014. godine. Drugo mjesto i pet osvojenih bodova imaju učenici OŠ „Vladislav Skarić“, dok je treće mjesto pripalo učenicima OŠ“Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ sa dva osvojena boda i na posljednjem mjestu je OŠ“Hasan Kaimija“, koji u ovoj grupi nisu uspjeli osvojiti niti jedan bod.

 

Utakmice grupe B ovog takmičenja su na programu u srijedu 26. februara ove godine, dok će osnovne škole iz grupe C odigrati utakmice 6. marta 2014. godine. 

 

Takmičenje osnovaca sa Centra u odbojci organizuje Služba za obrazovanje, sport i kulturu Općine Centar u saradnji sa JU „Centra za sport i rekreaciju“.

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti