Na Grdonju u subotu proslava godišnjice 105. motorizovane brigade

Prema utvrđenom protokolu aktivnosti na obilježavanju 21. godišnjice slavne 105. motorizovane brigade Prvog korpusa Armije RBiH, i ove godine će biti održana manifestacija kod spomen-obilježja ''Mala kula'' na Grdonju u subotu, 22. februara 2014. godine od 12 sati, gdje će se družiti borci 105. brigade, predstavnici općinske i drugih nivoa vlasti, omladina i svi drugi zainteresirani građani.
Na Grdonju u subotu proslava godišnjice 105. motorizovane brigade

Prisutnima će se obratiti načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar i predsjednik Organizacionog odbora Nedžad Ajnadžić te ratni komandant 105. brigade Izet Berkovac. Na skupu će Amna Buljušmić, učenica Osnovne škole ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' pročitati svoj literarni rad o 105. brigadi za koji je dobila prvu nagradu Općine Centar.

 

Za sve koji žele ići na proslavu na Grdonju obezbijeđen je besplatan prevoz autobusima, a polasci su sa trolejbuskog stajališta u Ulici Hamze Hume u blizini zgrade Općine Centar, i to u terminima: 10,20; 10,45; 11,10 i 11,30 sati.

 

Istog dana u 9 sati na platou KSC ''Skenderija'' će, u prisustvu članova Organizacionog odbora za obilježavanje 21. godišnjice Brigade, biti upriličeno tradicionalno postrojavanje izviđača Kantona Sarajevo i svečano predavanje ratne zastave 105. brigade koju će izviđači nositi do ''Male kule'' na Grdonju.

 

U sklopu obilježavanja 18. februara - Dana 105. brigade održana je toga dana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar u Domu mladih na Skenderiji, a članovi delegacije Općine i boračkih udruženja sa Centra obišli su gradska spomen-obilježja gdje su položili cvijeće i odali počast poginulim braniteljima.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti