Služba za rad i socijalna pitanja normalizuje uslove za rad sa strankama

Služba Općine Centar za upravu za rad, zdravstvo, socijalna pitanja, raseljena i izbjegla lica je privremeno preselila u prostorije Mjesne zajednice ''Bardakčije'' (Zaima Šarca 14d).
Služba za rad i socijalna pitanja normalizuje uslove za rad sa strankama

Tokom protekle sedmice radnici ove službe su iz oštećene zgrade Općine Centar uspjeli izvući dobar dio dokumentacije koja se odnosi na ostvarivanje prava građana na dječiji dodatak, civilne žrtve rata, porodilje, raseljena lica, subvencije za obdaništa i zdravstveno osiguranje, kao i dokumentaciju o upisima u radne knjižice.  –Spašeni predmeti su dosta oštećeni, nakvašeni vodom te nekompletni. Tokom ovog vikenda radit ćemo na sušenju predmeta i kompletiranju dokumentacije, tako da već od ponedjeljka možemo građanima pružiti potrebne informacije na sljedeće brojeve telefona: 562-347; 562-352; 562-353; 562-358; 562-447; 562-448; 562-449 i 562-450- kazao je Osmo Babić, pomoćnik načelnika za rad, zdravstvo i socijalna pitanja.

Građani mogu zahtjeve za ostvarivanja raznih prava iz nadležnosti ove službe podnositi na protokol Općine Centar koji je sada izmješten u šalter salu Općine (Mis Irbina 1). Oni koji žele izvaditi radnu knjižicu ne treba da predaju nikakve zahtjeve na protokol, nego je samo potrebno da dođu u prostorije MZ ''Bardakčije'' gdje će odmah završiti kompletnu proceduru. –Napominjem da prije toga na nekoj od gradskih trafika ili knjižara kupe zahtjev za izdavanje te radnu knjižicu. Također da podsjetim da su finansijska sredstva za osobe koje ostvaruju pravo na dječiji dodatak i za porodilje već prebačena na žiro račune, tako da od ovog ponedjeljka očekujemo da radnici JP ''BH Pošta'' započnu sa podjelom ovih novčanih pomoći. Kako nadležne službe Kantona Sarajevo i Federacije BiH budu prebacivale novčana sredstva za korisnike raznih vrsta pomoći naša će služba odmah završavati proceduru kako bi korisnici ovih pomoći bili isplaćeni na vrijeme– dodao je Babić. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti