Otvorena šalter sala Općine Centar

Kako je ranije bilo najavljeno, zahvaljujući izuzetnom i danonoćnom angažovanju rukovodstva Općine Centar, uposlenika i ostalih, jutros u 7,30 sati šalter sala Matičnog ureda Općine Centar ponovo je otvorila vrata za građane – korisnike njenih usluga.
Otvorena šalter sala Općine Centar

Inače, šalter salu nije zahvatio požar 7. februara 2014. godine kada je tokom prosvjeda gorila zgrada Općine Centar, ali su bile uništene instalacije, polupana su stakla i načinjene druge štete koje je trebalo hitno otkloniti kako bi se građanima omogućilo da što je moguće prije počnu ostvarivati svoja osnovna prava i dobiti potrebna dokumenta.


Prijemu prvih stranaka koje su došle po izvode iz matičnih knjiga i ovjeru dokumenata prisustvovali su načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Varja Nikolić i iskazali podršku uposlenicima koji su danonoćno radili da se šalter sala ponovo stavi u funkciju, a koji su i danas na svojim radnim mjestima.


-Zbog izvanrednih okolnosti, za sada je radno vrijeme šalter sale Matičnog ureda Općine Centar i prijema podnesaka od 7,30 do 16 sati. Građani ovdje i dalje mogu dobiti izvode iz matičnih knjiga i izvršiti ovjeru dokumenata. Zahvaljujući razumijevanju, podršci i odličnoj saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Agencijom za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), od danas se vrše i provjere neophodnih podataka za izdavanje biometrijskih ličnih dokumenata, ali sa privremeno smanjenim kapacitetom.


Kad su u pitanju vjenčanja, od danas pa do daljnjeg prijave za vjenčanja će se primati u prostorijama Mjesne zajednice ''Ciglane-Gorica'' (Trg Merhemića 14). Razumljivo, vjenčanja se ne mogu obavljati u zgradi Općine Centar, ali će matičari u dogovoru sa mladencima izlaziti na teren i tamo obavljati ceremoniju vjenčanja, i to će biti bez ikakve naknade. Vjenčanja za koja je ranije planirano da se održe u Općini Centar bit će obavljena u prostorijama Mjesne zajednice ''Marijin dvor-Crni vrh'' (Dolina 7)- izjavila je Jasna Beba, pomoćnica općinskog načelnika za opću upravu.

Među prvima koji su jutros došli u šalter salu Matičnog ureda Općine Centar bila je i naša sugrađanka Eldina Salihović koja je tom prilikom izjavila: -Ovo je naša općina i nije se trebalo desiti da je ovako zapale, jer mi svi ovdje dolazimo po naše dokumente. Zadovoljni smo radom i brzinom pružene usluge od strane uposlenika.-


Vidjevši strašne posljedice požara u zgradi Općine Centar, Hajra Brajlović, koja je također jutros došla u šalter salu je kazala: -Ovo je grozno! Žalosno je da u ratu nije nastradala zgrada Općine, a da se to dogodi sada. Svaka pohvala za cijeli kolektiv ove općine, mnogo sam iznenađena što se ovako brzo sve organizovalo i počelo sa radom.-


I naša sugrađanka Alma Terzić, nakon što je odmah dobila tražene dokumente, na izlasku iz šalter sale je izjavila: -Svaka čast Općini Centar jer je, s obzirom na novonastalu situaciju, vrlo brzo počela sa pružanjem usluga svojim građanima. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti