Pripadnici DVD Bjelave dali veliki doprinos i nakon gašenja požara

Od početka nemilih događanja na protestima građana kada je zapaljena zgrada Općine Centar 7. februara 2014. godine, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva ''Bjelave'' su osim na gašenju požara angažovani i na raščišćavanju unutrašnjosti zapaljene zgrade.
Pripadnici DVD Bjelave dali veliki doprinos i nakon gašenja požara

Komandir DVD ''Bjelave'' Sulejman Vranac, koji je bio fizički napadnut tokom akcije spašavanja iz zapaljene zgrade i gašenja požara, rukovodi aktivnostima svoje jedinice. –Nakon što smo u saradnji sa Profesionalnom vatrogasnom brigadom Kantona Sarajevo uspjeli lokalizovati požar, pripadnici naše brigade su učestvovali na procjeni razmjera štete koje je nanio požar. Uz pomoć vatrogasne opreme, koju nam je nabavio Općinski štab civilne zaštite, uklonili smo oštećene dijelove fasade, komade lima sa izgorenog krova te smo očistili i uredili prostor oko zgrade Općine Centar gdje je bilo mnogo stakla i drugih krhotina koje su predstavljale opasnost za uposlenike i radnike angažovane na obezbjeđivanju minimalnih uvjeta za rad u ovoj instituciji- kazao je Vranac i dodao da su pripadnici DVD ''Bjelave'' također angažovani na raščišćavanju ostataka namještaja i opreme iz izgorenih prostorija te na izmještanju arhive i stvari koje nisu stradale u požaru.  


-Općinski štab civilne zaštite je od 7. februara angažovao pripadnike Dobrovoljnog vatrogasnog društva ''Bjelave'' koji su, i pored neposredne opasnosti za njihove živote, dali sve od sebe da razmjere požara budu što manje. Ovakve situacije nam pokazuju koliko je bitno da što bolje opremimo naše službe za zaštitu i spašavanje, kako bi one na adekvatan način odgovorile izazovima koje pred njih postavljaju ovakve vanredne situacije– kazao je Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Općine Centar. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti