Svečano otvorena obnovljena sala FIS-a

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je zajedno sa Jasminom Polić, direktoricom Centra za sport i rekreaciju (CSR), svečanim presijecanjem vrpce ozvaničio otvaranje sportske sale na trećem spratu FIS-a u četvrtak 6. februara 2014. godine.
Svečano otvorena obnovljena sala FIS-a

Ovom prilikom je načelnik Bećirević kazao da je poznato koliko FIS znači za razvoj sporta u ovom gradu. – Obnovljena sportska sala je urađena po visokim evropskim i svjetskim standardima predviđena za košarku, odbojku i razne vrste borilačkih sportova. Od danas je stavljena na raspolaganje za korištenje učenicima osnovnih i srednjih škola sa Centra te sportskim klubovima – kazao je Bećirević.

 

Jasmina Polić je prilikom otvorenja sale kazala da su obnovu sale zajednički finansirale Općina Centar i CSR. -Od ukupnog iznosa od 57.000 KM, koliko je koštala obnova, Općina Centar je izdvojila 45.000 KM a ostatak Centar za sport i rekreaciju. Ovom prilikom se moram istinski zahvaliti Općini Centar s kojom smo zahvaljujući našim zajedničkim naporima dobili jednu lijepu, savremenu sportsku dvoranu – kazala je Polić.

 

 

Otvaranju obnovljene sportske dvorane je također prisustvovao i Amel Mekić, evropski i bh prvak u judou, te vijećnik Općinskog vijeća Centar. -Jedno od mojih prvih takmičenja bilo je u ovoj dvorani i za ovu salu me vežu lijepe uspomene. Kada sam ja počinjao da gradim svoju sportsku karijeru  ovaj prostor je bio potpuno zapušten, dok sada izgleda savršeno što me posebno raduje. Iskreno se nadam da će u budućnosti ona biti iskorištena u punom kapacitetu – izjavio je Mekić.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti