Promocija knjige „Korak do Olimpijade“

Na prostoru vanjskog igrališta FIS-a, u četvrtak 6. februara 2014. godine, održana je promocija knjige „Korak do Olimpijade“ autora Harisa Fazlagića, vijećnika Općinskog vijeća Centar. Promotori knjige su bili Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar, Mirza Ustamujić, predsjednik Komisije za pitanja mladih Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, te novinar Muhamed Bikić koji je ujedno i recenzent knjige.
Promocija knjige „Korak do Olimpijade“

Načelnik Bećirević je ovom prilikom kazao da je velika čast i zadovoljstvo biti promotor ove knjige u kojoj njen autor ima viziju kako naredne tri godine treba iskoristiti za organizaciju Olimpijskog festivala mladih „EYOF 2017“, čiju organizaciju su dobili gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo. - Ovu olimpijadu vidim i kao nešto što može ponovo da nam pruži mogućnost da imamo povjerenje jedni u druge, da živimo u ljubavi kao nekada i da pokažemo svijetu kako ovdje ipak ima života i da je ovo mjesto gdje se može lijepo živjeti – kazao je Bećirević, te je dodao da je Općina Centar finansijski pomogla štampanje ove knjige.

 

Mirza Ustamujić je promovišući ovo djelo kazao prisutnima da je ovo jedinstvena prilika da generacije mladih osjete neka pozitivna dešavanja u ovoj zemlji, te da su sportisti uradili puno više na promociji ove države od političara.

 

 

Autor djela Haris Fazlagić, koji je magistrirao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, je kazao da ova knjiga nije komercijalnog nego promotivnog karaktera. – Ovo djelo je moj doprinos boljoj organizaciji Olimpijade za mlade 2017. godine. Svi koji otvore knjigu i pogledaju sva ona pitanja i odgovore koje traže, vidjeće koji zadaci nas čekaju do 2017. godine. Također se nadam da je Olimpijski festival mladih samo jedan od sportskih događaja koji će se organizovati na ovim prostorima, što će doprinijeti stavljanju ovog grada i države BiH na svjetsku turističku olimpijsku mapu– kazao je Fazlagić.

 

Pored velikog broja prisutnih zvanica iz Grada Sarajeva i Istočnog Sarajeva, promociji su također prisustvovali predstavnici Općine Centar među kojima su bili Varja Nikolić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar te Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući Vijeća zajedno sa vijećnicima. Promociji knjige je također prisustvovao i prof. dr.  Ljubiša Zečević, idejni tvorac sarajevske Olimpijade 1984. godine te jedan od ljudi koji su svojim zalaganjem uspjeli dovesti najveći sportski događaj na prostoru bivše Jugoslavije u ovaj grad.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti