Denis Mrnjavac nije zaboravljen

Danas se navršava šest godina od smrti Denisa Mrnjavca, sarajevskog srednjoškolca – učenika Katoličkog školskog centra koji je vraćajući se iz škole svirepo ubijen u tramvaju.
Denis Mrnjavac nije zaboravljen

Na tramvajskoj stanici kod Ambasade SAD pedesetak sugrađana je zajedno sa Denisovom majkom Anom i njegovim školskim kolegama i prijateljima 6. februara 2014. godine položilo cvijeće na mjestu Denisove pogibije i odali mu počast.

 

Tom prilikom je načelnik Općine Centar Dževad Bećirević istakao da smrt Denisa nažalost ništa nije promijenila i da se to može desiti svaki dan. ''To je događaj koji mi je ostao duboko u sjećanju i bio mi je jedan od najtežih trenutaka u 10 godina koliko sam načelnik. To nije pogibija, to je zločin. Općina Centar čini sve, iako nije naša direktna nadležnost, po pitanju sigurnosti. Izdvajamo velika sredstva za policiju, pokrivamo kamerama kritična mjesta, ali činimo i sve da našu omladinu sklonimo s ulica", rekao je Bećirević.
Nakon položenog cvijeća i odavanja počasti, Denisova majka, rodbina i prijatelji zaputili su se u Katolički školski centar na Mejtašu gdje je upriličeno "Sjećanje na Denisa" u okviru kojeg su se obratiti Denisovi profesori i školske kolege i podijeliti svoja sjećanja na njega.

 

Denisa Mrnjavca su 5. februara 2008. godine, bez ikakvog razloga i povoda, u punom tramvaju, na putu iz škole prema kući, napala trojica huligana i pritom mu nanijeli teške tjelesne povrede od kojih je 6. februara preminuo.

 

Polaganju cvijeća i komemorativnoj sjednici su u ime Općine Centar također prisustvovale Jasna Beba i Zakira Šero, pomoćnice načelnika za opću upravu odnosno za obrazovanje, sport i kulturu.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti