Izvršena sanacija prilaza garažama u Ulici Tina Ujevića

Na području mjesne zajednice ''Mejtaš-Bjelave'' urađena je u proteklom periodu sanacija i asfaltiranje prilaza nizu garaža u Ulici Tina Ujevića od broja 9 do broja 13.

Projekt je finansirala Općina Centar sa nešto više od 16.700 KM, a urađen je na zahtjev Savjeta Mjesne zajednice.

Asfaltna površina na prostoru ispred garaža, ukupne dužine 41 metar, bila je veoma oštećena i sa mnogo udarnih rupa, zbog čega se saobraćaj odvijao otežano. Stoga su, prema projektu sanacije, dužinom cijele trase uklonjeni dijelovi asfaltnog kolovoza i betona na prilazu garažama, kao i makadamskog tampona koji je ostao nakon raspadanja stare kolovozne konstrukcije. Zatim je izgrađena nova stabilizirajuća tamponska podloga od drobljenog kamena na koju je postavljen sloj asfalta debljine sedam centimetara. U okviru tog projekta urađena je i sanacija pješačkog puta širine jedan i dužine deset metara koji vodi do Ulice Tina Ujevića. Duž obnovljene pješačke staze izvršena je ugradnja betonskih kanalica za odvod oborinskih voda do postojećih slivnika.

Radove je izvodilo Kantonalno javno komunalno preduzeće ''Rad'', a za nadzor je bila zadužena firma ''Energotehnika'' iz Doboja.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti