Obnova stolarije na objektu Osnovne škole ''Silvije Strahimir Kranjčević''

S ciljem unapređenja nastave i uslova boravka školaraca i nastavnog osoblja u osnovnim školama, Općina Centar iz svog budžeta izdvaja znatna finansijska sredstva.
Obnova stolarije na objektu Osnovne škole ''Silvije Strahimir Kranjčević''

Za potrebe zamjene vanjske stolarije (prozora) u šest učionica Osnovne škole ''Silvije Strahimir Kranjčević'' u općinskom budžetu za 2013. godinu izdvojeno je 10.000 KM. Protokol o realizaciji ovih sredstava su krajem prošle godine potpisali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i Dika Kurtagić, direktorica OŠ ''Silvije Strahimir Kranjčević''.

Uz riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Bećireviću za podršku i dugogodišnju saradnju, direktorica Kurtagić je dodala: -Svake godine naša škola, u okviru godišnjeg plana i programa, uputi zahtjev Općini Centar za finansiranje projekata koji će unaprijediti nastavni program te poboljšati uslove boravke učenika i nastavnog osoblja u školi. Općina Centar, u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima, pomaže naš rad. Tokom narednog period ćemo provesti proceduru odabira izvođača radova koji će izvršiti zamjenu dotrajale stolarije, što će poboljšati uslove boravka, povećati sigurnost učenika i nastavnog osoblja te će posebno doprinijeti na uštedi energenata-.

Potpisivanju protokola je prisustvovala Zakira Šero, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti