Sanacija trotoara duž Ulice Asima Ferhatovića na Breki

Na osnovu ugovora o izvođenju radova, potpisanog između predstavnika Općine Centar i komunalnog preduzeća ''Rad'', okončana je tokom proteklog perioda sanacija trotoara u Ulici Asima Ferhatovića na Breki (Mjesna zajednica ''Breka-Koševo II'').
Sanacija trotoara duž Ulice Asima Ferhatovića na Breki

Projekt je finansirala Općina Centar sa 130.155 KM.

Sanacioni radovi su izvršeni na pločnicima s obje strane saobraćajnice i to na dijelu koji je smješten između ulica Safeta Pašalića i Marcela Šnajdera. Pošto su pločnici bili veoma oštećeni, radnici su prvo uklonili oštećeni asfalt i stare ivičnjake te postavili novi tamponski sloj i izvršili nivelisanje po četiri šahta i šibera za vodu, kao i tri slivnika za odvod oborinskih voda. Na pločnicima su postavili 1.750 kvadratnih metara asfalta i gotovo 1.500 metara novih betonskih ivičnjaka. Sanacijom je obuhvaćeno ukupno 730 metara trotoara sa obje strane Ulice Asima Ferhatovića.

Djelatnici KJKP ''Rad'' su na području Mjesne zajednice ''Bardakčije'' tokom proteklog perioda izvršili sanaciju i asfaltiranje prilaza zgradi u Ulici Mehmeda Handžića, za što je iz budžeta Općine Centar izdvojeno gotovo 6.000 KM.

Za oba ova projekta elaborat sanacije je uradila firma ''Saraj Inženjering'' d.o.o. Sarajevo, dok je za nadzor bila zadužena ''Energotehnika'' iz Doboja.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti