Uređena zelena površina na raskrsnici Zlatikuše i Šekerove

Tokom proteklog perioda radnici KJKP „Park“ su, na nalog Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar, uredili zapuštenu zelenu površinu na raskrsnici ulica Zlatikuša i Šekerova (Mjesna zajednica „Mejtaš-Bjelave“).
Uređena zelena površina na raskrsnici Zlatikuše i Šekerove

Tokom radova su uklonjena postolja od tri polomljene klupe, umjesto kojih su ugrađene dvije nove parkovske klupe te je postavljena nova korpa za otpatke.  Također su radnici uklonili sedam stabala osušenog drveća, te samoniklo grmlje i otpad. Prije sjetve nove trave postavljena je nova zemlja na površini od 200 metara kvadratnih.

 

U istoj mjesnoj zajednici u Ulici Nikole Kašikovića između brojeva 7 i 9 radnici preduzeća „Park“ su tokom uređenja postojeće zelene površine prvo uklonili 21 komad oštećenih zaštitnih stubova, umjesto kojih je nabavljena i postavljena željezna zaštitna ograda u dužini od gotovo 100 metara. Prije razastiranja kamene rizle postavljeni su novi betonski ivičnjaci te je uređena zelena površina od 350 m2 sa posijanom novom travom. Također je posađeno i deset sadnica ukrasnog grmlja bjelogorice.

 

Za realizaciju ova dva projekta u okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar, kojeg realizuje općinska Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove u saradnji sa komunalnim preduzećem ''Park'',  iz općinskog budžeta izdvojeno je 9.860 KM.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti