Objavljen konkurs za dodjelu stipendija Općine Centar

Općina Centar je 9. januara 2014. godine u listu ''Dnevni avaz'' objavila konkurs za stipendiranje učenika i studenata u školskoj 2013/2014. godini. Oglas ostaje otvoren do 24. januara ove godine.
Objavljen konkurs za dodjelu stipendija Općine Centar

U konkursu je, između ostalog, navedeno da apsolventi nemaju pravo na stipendiju i da podnosioci zahtjeva, osim odgovarajućeg prosjeka školskih ocjena i ostalih uslova, moraju imati prebivalište na području općine Centar u neprekidnom trajanju od najmanje tri godine i da nisu korisnici stipendije neke druge ustanove ili organizacije. Također pravo na stipendiju ne može ostvariti više učenika ili studenata iz istog domaćinstva.

 

U općinskom budžetu su obezbjeđena finansijska sredstva za dodjelu 89 stipendija srednjoškolcima u iznosu od po 80 KM, odnosno 110 stipendija za studente u iznosu od po 120 KM.

 

Tekst konkursa i  prijavni obrasci su također dostupni na ovoj web stranici u rubrici ''Konkursi i oglasi'', kao i na Info-pultu u Općini Centar.

 

Prijavu sa dokumentacijom treba podnijeti lično ili putem pošte na Protokol Općine Centar (Mis Irbina 1) sa naznakom: „Prijava za stipendiju“.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti