Posjeta pravoslavnim vjernicima za Božić

Povodom pravoslavnog Božića načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je, zajedno sa svojim saradnicima, u srijedu 8. januara 2014. godine posjetio 40 porodica pravoslavne vjeroispovjesti koji žive na području Centra.
Posjeta pravoslavnim vjernicima za Božić

Ovom prilikom je načelnik Bećirević uručio porodicama pakete sa osnovnim prehrambenim artiklima, kako bi im obogatio prazničnu trpezu. Jedna od posjećenih porodica je i Nedeljka Đokanovića, koja živi na Kromolju. O ovom posjetu Nedeljko je kazao:- Današnja načelnikova posjeta za naš najveći i najsvečaniji praznik nam puno znači. Kao čovjek iz naroda načelnik Bećirević je pokazao veliko poznavanje običaja koje praktikuju vjernici koji slave pravoslavni Božić. Općina Centar je uvijek imala puno razumijevanja za svoje građane svih konfesija posebno za povratnike - kazao je Nedeljko.

 

 

Pakete sa hranom je obezbijedila Narodna kuhinja „Stari Grad“ sa upraviteljicom Zilhom Šetom, dok je Služba za lokalnu samoupravu napravila spisak ovih porodica iz svih 15 mjesnih zajednica općine Centar, od kojih je veliki broj starih i iznemoglih lica koje žive sami.

 

 

Ovakva akcija je također provedena i povodom katoličkog Božića, kada je načelnik Bećirević 26. decembra 2013. godine posjetio 30 najugroženijih porodica katoličke vjeroispovjesti sa područja Centra i uručio im pakete sa osnovnim prehrambenim artiklima.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti