Prijem u Općini Centar povodom pravoslavnog Božića

U povodu nastupajućeg velikog pravoslavnog blagdana Božića, u Općini Centar je 6. januara 2014. godine, upriličen prijem za deset pravoslavnih porodica, čiji su najbliži kao pripadnici Armije RBiH, izgubili živote tokom proteklog rata u BiH.
Prijem u Općini Centar povodom pravoslavnog Božića

Ovom prilikom su, Mustafa Resić, savjetnik načelnika Općine Centar i Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća, kao mali znak pažnje, boračkim porodicama uručili simboličnu novčanu pomoć i kalendar Općine Centar za 2014. godinu.

 

U svom obraćanju savjetnik Resić je prisutnima uputio najbolje želje za predstojeće vjerske praznike, te kazao: „Mi ne možemo vratiti našim sugrađanima njihovu izgubljenu djecu, koji su za jednu časnu stvar, odbranu domovine, dali svoje živote, ali se uvijek možemo na prigodan način sjetiti najboljih sinova ove države.“Uz želje za dobro zdravlje i uspjeh u novoj 2014. godini čestitkama se pridružio dopredsjedavajući Ajnadžić te dodao: ''Bosna i Hercegovina je odbranjena po multietničkoj matrici i izgradnja državnosti BiH je jako bitna i važna. Za nas su važni svi vjerski i državni praznici i to je stvarna snaga Bosne i Hercegovine.''

 

Na prijedlog Udruženja porodica šehida i poginulih porodica općine Centar, simbolične novčane iznose primili su: Vesna Šandrk-Miletić, Dario Radosavljević, Milijana Šolaja, Olga Ognjenović, Jadranka Pljevančić, Dejan Nikolić, Branislava Glišić, Katarina Milutinović, Spomenka Vučković i Desanka Paradžik-Majstorović.

 

Prijemu su također prisustvovali Hamza Đulaga,  pomoćnik načelnika za boračka pitanja, Fahrudin Kurtović, pomoćnik načelnika za privredu i finansije i Zlatko Voljevica, pomoćnik načelnika za informatiku i informisanje Općine Centar.

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti