Uručena priznanja predsjednicima savjeta mjesnih zajednica Centra

U prostorijama Općine Centar, u ponedjeljak 30. decembra 2013. godine, održana je svečanost podjele priznanja za predsjednike savjeta 15 mjesnih zajednica sa Centra.
Uručena priznanja predsjednicima savjeta mjesnih zajednica Centra

Priznanja su uručena za veliki i neposredni doprinos  u razvoju lokalne samouprave i mjesne zajednice u periodu od 2009. do 2013. godine, koliko je trajao njihov četverogodišnji mandat. Priznanja su uručili, Varja Nikolić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar, Tarik Hadžiomerović, savjetnik općinskog načelnika, te Adil Katica, pomoćnik načelnika za lokalnu samoupravu.

U svom obraćanju prisutnima predsjedavajuća Nikolić je kazala da je tokom posljednjeg perioda bolje upoznala rad savjeta mjesnih zajednica i značaj njihovih predsjednika, posebno tokom održavanja javnih rasprava na kojima su građani predlagali projekte za realizaciju sredstvima iz općinskog budžeta. -Od srca želim da vam se zahvalim na vašem doprinosu u radu MZ. Vaš rad je najvidljiviji, jer ste vi u stalnom kontaktu sa građanima, čije potrebe, probleme i želje najbolje poznajete. Ovo priznanje koje primate je samo naš mali znak pažnje – kazala je Nikolić.

 

U ime načelnika Dževada Bećirevića, dobitnicima priznanja se zahvalio Tarik Hadžiomerović. - Znamo koliko ste puno učinili na afirmaciji mjesnih zajednica, čime ste pronosili i dobar glas o Općini Centar. Želimo vam dobro zdravlje i sreću u 2014. godini – kazao je Hadžiomerović.

 

Adil Katica je ovom prilikom kazao kako su predsjednici savjeta uradili veliki posao tokom posljednje četiri godine.-Ponosan sam što sam bio u prilici sarađivati sa vama. Veliki broj prisutnih je ponovo izabran u savjete svojih mjesnih zajednica što potvrđuje kvalitet vašeg rada kojeg su građani prepoznali – izjavio je Katica.

Ovom prilikom su prisutni predsjednici savjeta iskazali zadovoljstvo na dosadašnjoj saradnji sa predstavnicima Općine Centar.

 


 


 


01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti