Novčana pomoć za još 12 porodilja sa Centra

U prostorijama Općine Centar 31. decembra 2013. godine upriličena je podjela jednokratne novčane pomoći za još 12 porodilja sa područja središnje sarajevske općine koje su u stanju socijalne potrebe.
Novčana pomoć za još 12 porodilja sa Centra

Finansijsku podršku porodiljama uručio je Osmo Babić, pomoćnik načelnika za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, koji se u ime načelnika Dževada Bećirevića, obratio prisutnima i kazao: „Iz budžeta Općine Centar za 2013. godinu izdvojeno je 50.000 KM kao poticaj porodiljama koje su dobile prvo odnosno treće dijete. Planiramo nastavak ovog projekta i u 2014. godini, za šta su obezbjeđena novčana sredstva u Budžetu Općine Centar za narednu godinu. Finansijsku potporu dobit će porodilje za rođenje prvog, trećeg i četvrtog djeteta.“

 

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 250 KM imaju porodilje koje nisu u radnom odnosu i koje ostvaruju pravo na dječiji dodatak, a porodilje koje rode treće dijete imaju pravo na pomoć u iznosu od 500 KM bez obzira da li su u radnom odnosu ili ne.

 

Adis Hodžić, koji je po treći put postao otac, zahvalio se središnjoj sarajevskoj općini i načelniku Dževadu Bećireviću te kazao: „Djeca su pravo bogatstvo i jedino za šta se vrijedi boriti. Pažnja koju Općina Centar pruža šalje dobru poruku svima i u svakom slučaju je dobro došla u ovim teškim vremenima.“

 

Ovom prilikom deset porodilja dobilo je finansijsku pomoć u iznosu od po 250 KM po osnovu rođenja prvog djeteta, dok su dvije porodilje dobile novčane iznose od po 500 KM za rođenje trećeg djeteta. Tokom 2013. godine jednokratnu novčanu podršku dobilo je ukupno 91 porodilja. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti