Doček Nove 2014. godine na platou ispred BBI Centra

U Gradskoj upravi Grada Sarajeva 30. decembra 2013. godine održana je druga press konferencija povodom Javnog dočeka Nove 2014. godine. Grad Sarajevo zajedno sa partnerima: gradskim općinama (Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad), Kantonom Sarajevo, Turističkom zajednicom KS i BH Telecomom je i ove godine organizovao manifestaciju ispred BBI Centra.
Doček Nove 2014. godine na platou ispred BBI Centra

Aljoša Čampara, zamjenik gradonačelnika i predsjednik Izvršnog odbora za Javni doček Nove 2014. godine kazao je kako će se program i ove godine sastojati iz dva dijela (Centralnog i Dječijeg). Centralni program bit će na platou ispred BBI Centra – na Trgu djece Sarajeva i trajat će od 21 do 1 sat iza ponoći. Gradonačelnik Ivo Komšić po završetku manifestacije  posjetit će porodilišta na Klinici za porodiljstvo KCUS-a i u Općoj bolnici ''Prim.dr.Abdulah Nakaš'', kako bi podijelio radost s roditeljima i prvim bebama rođenim u novoj godini.

 

Okupljeni građani ispred BBI centra, ali i oni koji program budu pratili u toplini svog doma, moći će uživati u pjesmama grupa Divanhana, Konvoj i Last Location, te u izvedbama repera Frenkia, Sarajevo Drum Orchestre sa plesačima i benda Series Beat Lovers.

 

Povodom organizovanja Javnog dočeka Nove godine na snazi će biti privremena obustava saobraćaja motornih vozila u periodu od 19 sati (31.decembra 2013.godine) do 5 sati (1.januara 2014.godine) na dijelu ulica Maršala Tita i Radićeva.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti