Pripreme za usvajanje Budžeta Općine Centar za 2014. godinu

Komisija za budžet i finansije Općinskog vijeća Centar je u ponedjeljak 16. decembra 2013. godine održala svoj 13. redovni sastanak na kojem je razmatrala prijedloge Budžeta Općine Centar za 2014. godinu i Odluke o njegovom izvršavanju.
Pripreme za usvajanje Budžeta Općine Centar za 2014. godinu

Nakon provedenih javnih rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar za narednu godinu, koje su u periodu od 4. do 15. novembra ove godine održane po svim mjesnim zajednicama Općine Centar, općinske stručne službe su razmotrile sve prispjele prijedloge i zahtjeve. Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, kao predlagač ovog finansijskog dokumenta, je Općinskom vijeću Centar uputio na usvajanje Prijedlog budžeta Općine Centar za 2014. godinu, koji će biti na dnevnom redu 15. redovne sjednice Općinskog vijeća Centar, zakazane u petak 27. decembra 2013. godine.

 

-Na održanoj sjednici članovi Komisije, nakon razmatranja navedenog prijedloga, nisu imali primjedbi na predloženi finansijski dokument  koji je po našem mišljenju jako dobro urađen te smo jednoglasno usvojili zaključak da  predloženi tekst ide u formi kako ga je predložio načelnik Bećirević – kazao je Muharem Hamzić, predsjednik Komisije za budžet i finansije i dodao - Također želimo da Farhudina Kurtovića, pomoćnika načelnika za privredu i finansije Općine Centar, pohvalimo na profesionalnom radu i zahvalimo se na pruženoj podršci. Kurtović je zajedno sa svojim saradnicima prisutvovao sjednicama naše Komisije gdje je detaljno obrazložio sve segmente predloženog dokumenta. –

 

Pomenutu Komisiju osim Muharema Hamzića također čine: Amer Balić, zamjenik predsjednika, te članovi Nevenko Čengić, Elma Tuzlić, Merzija Delalić, Nurko Porović i Ševala Dizdarević.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti