Božićni prijem u Općini Centar za porodice poginulih boraca

U Općini Centar je 23. decembra 2013. godine, povodom nastupajućeg velikog katoličkog blagdana Božića, upriličen tradicionalni prijem za članove deset porodica poginulih boraca katoličke vjeroispovjesti.
Božićni prijem u Općini Centar za porodice poginulih boraca

Na ovom druženju je članovima boračkih porodica uručena simbolična novčana donacija u iznosu od po 100 KM. Pored načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića, prijemu su prisustvovali predsjedavajuća Općinskog vijeća Varja Nikolić i dopredsjedavajući Vijeća Nedžad Ajnadžić, te pomoćnici načelnika za boračko-invalidsku zaštitu odnosno privredu i finansije Đulaga Hamza i Fahrudin Kurtović, kao i savjetnik načelnika Mustafa Resić.

Čestitajući prisutnim članovima boračkih porodica predstojeće božićne i novogodišnje praznike, Dževad Bećirević je rekao: -Općina Centra ima jako dobru saradnju sa svim boračkim udruženjima i tradicionalno za sve vjerske praznike dodjeljujemo porodicama šehida i poginulih boraca simbolične novčane donacije. Družeći se sa boračkim porodicama želimo pokazati da nismo zaboravili vaše najmilije koji su dali živote za odbranu domovine. Sa ovom praksom u Općini Centar namjeravamo nastaviti i ubuduće.-

 

Čestitkama i najboljim željama su se priključili i predsjedavajuća Varja Nikolić i dopredsjedavajući Nedžad Ajnadžić koji su kazali da svojim aktivizmom moramo učiniti Bosnu i Hercegovinu jakom državom, na dobrobit svih njenih građana.

 

Današnjem prijemu je prisustvovala i Kornelija Pintarić. –Svaki put kada me pozovu na prijem u Općinu Centar sam jako dirnuta zbog svog supruga, koji je tokom proteklog rata poginuo na ratištu u Vogošći. Ovih dana mi je posebno teško, jer dočekujem još jedan Božić bez njega.-

 

Povodom katoličkog Božića, na prijedlog općinskog Udruženja porodica šehida i poginulih boraca, simbolične novčane donacije Općine dobili su: Olga Dobrina, Herman Kenig, Vlasta Kljaljo, Ada Knehtl, Dragica Perak-Stanić, Kornelija Pintarić, Mirsada Ljubas, Juro Kozina, Vesna Lovrić i Spomenka Gačnik.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti