Dječiji likovni radovi na kalendaru Općine Centar za 2014. godinu

U Općini Centar je 23. decembra 2013. godine upriličena prezentacija općinskog kalendara za 2014. godinu na kojem su i ove godine štampani najljepši likovni radovi učenika osnovnih škola i polaznika predškolskih ustanova sa područja središnje sarajevske općine.
Dječiji likovni radovi na kalendaru Općine Centar za 2014. godinu

Prezentaciji su prisustvovali autori likovnih radova, nastavnici likovne kulture i direktori osnovnih škola. Ovom prilikom je Zakira Šero, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport, u ime načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića, čestitala autorima čiji se radovi nalaze na kalendaru, kao i njihovim nastavnicima te im ovom prilikom uručila prigodne novčane nagrade. –Od 2000. godine Općina Centar štampa kalendare sa najboljim dječijim likovnim radovima. Ove godine stručna komisija nije imala nimalo lak zadatak da između 65 radova na temu ''Ljubav/prijateljstvo'' odabere 13 najboljih. Kalendar za narednu godinu će biti štampan u 3.000 primjeraka- kazala je Šero. 

 

Svi likovni radovi su bili izloženi u prostorijama Centra za kulturu – Jelića 1, na tradicionalnoj izložbi povodom 25. novembra – Dana državnosti BiH. U stručnoj komisiji koja je odabrala najbolje radove bili su Amra Zulfikarpašić, profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti, Mensur Porović, akademski slikar i Saša Bukvić, akademski vajar.

 

Salahudin Smailagić, učenik šestog razreda Osnovne škole ''Musa Ćazim Ćatić'' je jedan od učenika čiji je rad odabran za općinski kalendar. -Ponosan sam što je moj rad izabran među trinaest najljepših. Nacrtao sam dječaka i djevojčicu, želio sam da izgleda kao prijateljstvo, ali sam dodao i srce pa sad izgleda kao ljubav- rekao je Salahudin.

 

-Jako mi je drago što sam dobila ovu nagradu. Željela sam da ilustrujem  prijateljstvo između mene i mojih prijateljica i prikažem naš odnos. U kalendaru je moj rad stavljen u mjesec oktobar– kazala je Amina Hasović, učenica osmog razreda škole ''Nafija Sarajlić''.

 

Nagrađeni autori likovnih radova koji krase kalendar Općine Centar za narednu godinu su: Amina Sinanović (OŠ ''Isak Samokovlija"), Sara Pinjo (OŠ ''Hasan Kikić"), Salahudin Smailagić (OŠ ''Musa Ćazim Ćatić"), Muris Ramović (OŠ ''Vladislav Skarić"), Omar Hadžić (OŠ ''Safvet-beg Bašagić"), Emir Šikalo (OŠ ''Hasan Kaimija"), Suljo Eskija (Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju), Anja Vujić (OŠ Katoličkog školskog centra ''Sveti Josip''), Fatima Hodžić (OŠ ''Alija Nametak"), Amina Hasović (OŠ ''Nafija Sarajlić"), Ada Sivac (OŠ ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak"), Neira Hadžiahmetagić (OŠ ''Silvije Strahimir Kranjčević'') i Dania Mandžukić iz vrtića ''Šareni voz''.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti