Prezentirano idejno rješenje za Centar za zdravo starenje

Na sastanku Stručnog tima za praćenje realizacije projekta ''Centar za zdravo starenje na području općine Centar'', održanom 20. novembra 2013. godine u Općini Centar, Osmo Babić, pomoćnik načelnika za rad, zdravstvo i socijalna pitanja je prezentirao idejno rješenje budućeg Centra za zdravo starenje koji bi bio smješten u Ulici Maršala Tita 12.
Prezentirano idejno rješenje za Centar za zdravo starenje

–Centar će djelovati u okviru općinske Službe za rad, zdravstvo i socijalna pitanja. U Nacrtu budžeta Općine Centar za narednu godinu za ovaj projekat je predložen iznos od 200.000 KM– rekao je Babić i dodao da korisna površina prostora od 360 kvadratnih metara može sadržavati nekoliko prostorija za multimedijalne sadržaje sa velikom centralnom salom, što zadovoljava potrebe planiranog Centra za zdravo starenje.

 

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Varja Nikolić, koja je vodila sastanak, je kazala da stručni tim s ciljem uštede vremena i finansijskih sredstava koristi iskustva iz Novog Sarajeva, koji su prvi oformili ovakvu vrstu ustanove. -Zahvaljujući razumijevanju načelnika Dževada Bećirevića, ustupljen nam je jedan od najboljih općinskih prostora koji je bio na raspolaganju (nekadašnji restoran ''La Famiglia'') gdje do kraja naredne godine planiramo otvoriti Centar za zdravo starenje- kazala je Nikolić.

 

Kako je dogovoreno na sastanku, Pavle Krstić, profesor Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu će uraditi projektni zadatak, koji će biti prezentiran članovima stručnog tima na decembarskoj sjednici. U stručnom timu su: Varja Nikolić, Osmo Babić, Pavle Krstić, Sejdefa Bašić-Ćatić, dr. Bakir Nakaš, Svjetlana Fabijanč, Zora Ostojić, dr. Emina Kujundžić, dr. Samira Selimović, Vera Brigić i Nedjeljko Despotović.

 

Podsjetimo, Općinsko vijeće Centar je na četvrtoj redovnoj sjednici, održanoj 5. marta 2013. godine, prihvatilo inicijativu predsjedavajuće Vijeća Varje Nikolić, a koju je podržao načelnik Dževad Bećirević, da se pokrenu aktivnosti za osnivanje Centra za zdravo starenje na području središnje sarajevske općine.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti