Delegacija Općine Centar položila cvijeće kod Vječne vatre

U okviru obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH, delegacija Općine Centar je 22. novembra 2013. godine položila cvijeće ispred spomen-obilježja ''Vječna vatra'' i učenjem Fatihe i minutom šutnje odala počast poginulima za odbranu Sarajeva i države BiH.
Delegacija Općine Centar položila cvijeće kod Vječne vatre

U delegaciji koju su predvodili predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Varja Nikolić i dopredsjedavajući Vijeća Nedžad Ajnadžić, su bili vijećnici Dževad Topić Topa, Suvad Kerla, Edin Šikalo i Haris Fazlagić, savjetnik načelnika Mustafa Resić i predstavnici boračkih udruženja sa Centra.

 

Tom prilikom je Zijad Škamo, nosilac najvišeg ratnog priznanja ''Zlatni ljiljan'' i predsjednik Udruženja nosilaca "Zlatnog ljiljana" i "Zlatne policijske značke" općine Centar zahvalio načelniku Dževadu Bećireviću i Općinskom vijeću za organizaciju obilježavanja u Općini Centar jednog od najznačajnijih datuma u historiji naše države.  -Ovo za borce mnogo znači, jer potvrđuje da se nismo uzalud borili kako bismo sačuvali ono što nam je najmilije a to je Bosna i Hercegovina– kazao je Škamo.

 

Dževad Topić, vijećnik i zamjenik predsjednika Organizacionog odbora za obilježavanje ovog značajnog datuma je rekao: -Čast mi je biti ovdje jer samo 20 metara odavde 1992. godine počeo je rat. Drago mi je što smo se okupili da obilježimo Dan državnosti Bosne i Hercegovine i poručio bih da se nikada ne zaboravi ono što je bilo u proteklom ratu-.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti