Izložba dječjih likovnih radova povodom Dana državnosti BiH

Povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, otvorena je 22. novembra 2013. godine u JU Centar za kulturu Sarajevo (Jelića 1) tradicionalna izložba 65 dječijih likovnih radova na temu ''Ljubav/prijateljstvo'' čiji su autori učenici osnovnih škola sa područja općine Centar te polaznici vrtića Javne ustanove ''Djeca Sarajeva'' i Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju.
Izložba dječjih likovnih radova povodom Dana državnosti BiH

Najboljih 13 radova koji su izloženi krasiti će kalendar Općine Centar za 2014. godinu, a autori i njihovi nastavnici će dobiti prigodne novčane nagrade.

 

Pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero je u prigodnom obraćanju istakla važnost obilježavanja Dana državnosti BiH te naglasila da će Općina Centar ovaj veoma bitan datum za našu domovinu obilježavati i u budućnosti. –Smatramo da je ovo dobar način da djeca pokažu ono što najbolje znaju, a to su ovi likovni radovi koji su prekrasni. Sama tema ''Ljubav/prijateljstvo'' budi maštu kroz koju možete puno toga saznati ako pojedinačno gledate svaku od slika– kazala je Zakira Šero.

 

-Naš nastavnik nam je dao inspiraciju za crteže i on nam je najviše pomogao oko ovoga, također i moji dragi roditelji koji su me podržavali. Jako sam ponosan što se moj crtež nalazi na ovoj izložbi, a poruka moga likovnog rada je da u cijelom svijetu treba biti ljubavi i prijateljstva – kazao je Kovačević Džan, učenik OŠ ''Isak Samokovlija''.

 

Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 29. novembra 2013. godine.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti