Obilježavanje Dana državnosti BiH u Općini Centar

U sarajevskoj Općini Centar bit će svečano obilježen 25. novembar – Dan državnosti BiH. Organizacioni odbor, na čijem čelu je dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, utvrdio je protokol aktivnosti u Općini Centar na obilježavanju tog historijskog datuma - 25. novembra 1943. godine kada je na Prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a (Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine) u Mrkonjić Gradu obnovljena državnost BiH te potvrđene njene historijske granice koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne.
Obilježavanje Dana državnosti BiH u Općini Centar

 

Kako je protokolom planirano, delegacija Općine Centar i boračkih udruženja će u petak, 22. novembra 2013. godine u 9 sati položiti cvijeće ispred spomen-obilježja ''Vječna vatra''.

 

Nakon toga će u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) u 10 sati biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar, na kojoj će osim prigodnih obraćanja i kratkog kulturnog programa, biti održana promocija knjige ''Uloga žene u odbrani Bosne i Hercegovine'' i upriličeno uručivanje simboličnih novčanih donacija Općine za 117 boračkih porodica.

Istog dana u 11 sati u Centru za kulturu Sarajevo (Jelića 1) bit će otvorena tradicionalna izložba dječijih likovnih radova od kojih će 13 najboljih krasiti kalendar Općine Centar za 2014. godinu.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti