Predstave Narodnog pozorišta za učenike osnovnih škola

Općina Centar Sarajevo duži niz godina izdvaja budžetska sredstva kako bi učenici starijih razreda osnovnih škola besplatno prisustvovali pojedinim predstavama u sarajevskom Narodnom pozorištu.
Predstave Narodnog pozorišta za učenike osnovnih škola

Osnovni cilj projekta je ukazati djeci na vrijednost koju promovira pozorišna umjetnost, kvalitetno ispuniti njihovo slobodno vrijeme i odvojiti ih od okruženja u kojem im svakodnevno prijete poroci savremenog doba. Istovremeno, sredstva Općine Centar su Narodnom pozorištu od velikog značaja za njegov kvalitetniji i uspješniji rad. U periodu od 2009. do 2012. godine pozorišnim predstavama je prisustvovalo 6.870 učenika i 315 nastavnika.

 

Služba Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport je u saradnji sa Narodnim pozorištem organizovala da u ovoj godini tokom novembra i decembra predstavama prisustvuje 1.919 učenika sedmih, osmih i devetih razreda osnovnih škola sa Centra u pratnji 87 nastavnika. U periodu od 9. do 15. novembra 2013. osnovci su gledali predstave ''Vesela udovica'', ''Coppelia'', ''Palčica'' i ''Mare Nostrum''. Projekt se nastavlja i tokom decembra ove godine.

25.07.2024.
EKIPE CIVILNE ZAŠTITE NA TERENU
Svakodnevna opskrba pitkom vodom naselja Gorica
Više vijesti