Općina Centar donirala 10.000 KM za Kinoteku BiH

U prostorijama Javne ustanove ''Kinoteka Bosne i Hercegovine'' (Alipašina 19) u ponedjeljak, 18. novembra 2013. godine načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktorica Kinoteke Devleta Filipović potpisali su protokol o realizaciji granta u iznosu od 10.000 KM koji je iz budžeta Općine izdvojen za potrebe ove ustanove kulture. Donirana sredstava Općine Centar namijenjena su za sanaciju prostorija i potrebe rada ''Kinoteke BiH''.
Općina Centar donirala 10.000 KM za Kinoteku BiH

Uz riječi zahvalnosti središnjoj sarajevskoj općini i načelniku Dževadu Bećireviću za podršku i uspješnu saradnju, direktorica Devleta Filipović je dodala: ''Ovaj novac ćemo utrošiti na plaćanje najamnine za prostor u Ulici Nikole Kašikovića 4-a gdje je smještena arhivska zbirka ''Pokretno nacionalno dobro Bosne i Hercegovine'', potom za sanaciju neophodnih radova u ''Kinoteci'' te ostale režijske troškove s obzirom na to da poslujemo u otežanim okolnostima''.

 

Prilikom potpisivanja protokola načelnik Dževad Bećirević je istakao da ovo nije prvi put da Općina Centar pomaže ustanovama koje su od kulturnog značaja za Bosnu i Hercegovinu, te da će nastojati i u budućnosti pružati podršku i pomoć koliko god to budu omogućavala finansijska sredstva Općine.

 

Potpisivanju protokola prisustvovali su Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika i Zakira Šero, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport.

30.08.2024.
IZDVOJENO 174.265 MARAKA
Osiguran prevoz za učenike tri osnovne škole
30.08.2024.
CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU
Nastavak besplatne rekreacije za osobe treće životne dobi
30.08.2024.
U DVORIŠTU OSNOVNE ŠKOLE „ALIJA NAMETAK“
Općina finansirala nabavku jarbola sa zastavama
Više vijesti