Održana 12. sjednica Općinskog vijeća Centar

Redovna 12. sjednica Općinskog vijeća Centar održana je 15. novembra 2013. godine. Sjednicu je vodila Varja Nikolić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
Održana 12. sjednica Općinskog vijeća Centar

Podržane izmjene Urbanističkog plana Sarajeva

Na dnevnom redu ove sjednice bio je Prijedlog izmjena i dopuna Urbanističkog plana Grada Sarajevo za urbano područje Sarajevo (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža i Vogošća) za period od 1986. do 2015. godine. Od Općinskog vijeća Centar zatraženo je mišljenje o predloženim izmjenama i dopunama tog planskog dokumenta, kojeg utvrđuje Vlada Kantona a donosi Skupština Kantona Sarajevo. Inicijativu za izmjenu plana pokrenuli su Direkcija za puteve i Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.

Općinsko vijeće Centar je dalo pozitivno mišljenje o Prijedlogu izmjena i dopuna Urbanističkog plana Grada Sarajevo koje imaju za cilj da se omogući brže i bolje rješavanje problema saobraćaja u gradu, uključujući i općinu Centar. Izmjenama pomenute planske dokumentacije stvaraju se uvjeti za poboljšanje rješenja planiranih saobraćajnica odnosno bolji način povezivanja Južne longitudinale sa ostalim saobraćajnicama na teritoriji općina Novo Sarajevo i Novi Grad, kao i redefiniranje trase Prve transferzale na području općine Centar te ubrzanje nastavka aktivnosti na njihovoj izgradnji.

 

Komisija Općinskog vijeća za poslove iz stambene oblasti je, kao predlagač, povukla sa dnevnog reda ove sjednice Prijedlog odluke o dodjeli i prodaji stanova kojima raspolaže Općina Centar.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti