Obilježavanje Dana državnosti BiH u Općini Centar

U sarajevskoj Općini Centar bit će svečano obilježen 25. novembar – Dan državnosti BiH.
Obilježavanje Dana državnosti BiH u Općini Centar

Na sastanku Organizacionog odbora 14. novembra 2013. godine, kojeg je vodio dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić, utvrđen je protokol aktivnosti u Općini Centar na obilježavanju tog historijskog datuma - 25. novembra 1943. godine kada je na Prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a (Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine) u Mrkonjić Gradu obnovljena državnost BiH te potvrđene njene historijske granice koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne.

 

Kako je protokolom planirano, delegacija Općine Centar i boračkih udruženja će 22. novembra 2013. godine položiti cvijeće ispred spomen-obilježja ''Vječna vatra''. Nakon toga će biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar, na kojoj će osim prigodnih obraćanja i kratkog kulturnog programa, također biti upriličena dodjela simboličnih novčanih darova za članove porodica šehida i poginulih boraca koji su svoje živote dali za Bosnu i Hercegovinu.

Povodom obilježavanja jednog od najznačajnijih datuma u historiji naše države, bit će upriličena u prostorijama Centra za kulturu (Jelića 1) tradicionalna izložba likovnih radova učenika osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine, a najbolji od tih radova će krasiti kalendar Općine Centar za narednu godinu.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti