Žitelji MZ ''Betanija-Šip'' o budžetu Općine Centar

Stanovnici Mjesne zajednice ''Betanija-Šip'' su 14. novembra 2013. godine u prostorijama MZ (Dejzina Bikića 6) raspravljali o nacrtima Budžeta Općine Centar i Programa rada Općinskog vijeća za 2014. godinu.
Žitelji MZ ''Betanija-Šip'' o budžetu Općine Centar

Javnoj raspravi koju je vodio zamjenik predsjednika Savjeta MZ Midhat Borovina, prisustvovali su i predsjedavajuća Općinskog vijeća Varja Nikolić, pomoćnici načelnika za privredu i finansije odnosno lokalnu samoupravu Fahrudin Kurtović i Adil Katica a iz Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Nedžmija Muhamedbegović.

Fahrudin Kurtović, pomoćnik načelnika prisutne građane informisao je o Nacrtu budžeta Općine za 2014. godinu a predsjedavajuća Varja Nikolić o Programu rada Općinskog vijeća za narednu godinu.

Ovom prilikom građani su iznijeli sljedeće prijedloge koji bi mogli biti finansirani budžetom Općine u narednoj godini: Saobraćajnice: izgradnja nove saobraćajnice koja će povezati Alipašinu ulicu sa ulicama Kromolj, Slatina i Betanija; asfaltiranje Ulice Zije Dizdarevića od broja 4 do broja 22. Vodovod i kanalizacija: vodosnabdijevanje u naseljima Poljine, Šip, Betanija; rekonstrukcija vodovodne mreže u ulicama Betanija 33, Zije Dizdarevića 4-22, Kromolj kod broja 24, Abdurahmana Muharemije, Alipašina, u naselju Bare te od Kobilje glave do Ulice Sulejmana Omerovića Cara. Stepeništa i ograde: izgradnja pješačke staze odnosno trotoara od stadiona Koševo do naselja Šip. Elektromreža: rekonstrukcija električne mreže u ulicama Kromolj 5-26 i Sulejmana Omerovića Cara 4-24. Klizišta: sanacija klizišta u Alipašinoj ulici kod broja 255. Odlaganje otpada: ugradnja niša za kontejnere u ulicama Abdurahmana Muharemije 2, Gornji Kromolj 1, Dejzina Bikića kod broja 18 te Jabuka. Igrališta: izgradnja sportsko-rekreativnog igrališta u naseljima Kromolj i Šip. Privredni razvoj: nabavka plastenika stanovništvu koje se bavi zemljoradnjom.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti